BONIA offer

Monday, 9 June 2014

Saya dan shaklee

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..
ASSALAMUALAIKUM WBT.. Selamat Tengahari semua.

dah makan ke semua?? apa yang anda makan? makanan bersantan? nasi berapa pinggan tambah? errrr.. INGAT?! raya dah nak dekat. Tak takut ke nanti mencanak berat naik. ESOK  nak raya barulah nak menggeletar ketakutan,STRESS. Haisss,, lagi laa naik badan. Bila STRESS,,lagi lah banyak makan ye dak? OKAY.. lepas makan tengahari jangan lah terus baring. nanti buncit  perut.. uhuks.Dahh.. pergi telan supplemen LECITHIN / OMEGA & ALFALFA COMPLEX.. (Nak tau dos utk supplemen ini,bolehlah menghubungi saya).

Back to topic,, ina dari hujung rambut sehingga lah ke hujung kaki semua dari produk shaklee. Untuk rambut ina pakai shampoo revitaling.. ina mempunyai masalah rambut mudah gugur jika silap pakai shampoo, juga punyai kulit kepala yang gatal.. dan ina tambah zink complex dan vitalea. Alhamdulilah,, masalah selesai.. nak supplemen mujarab? mestilah kena hindari minuman berkafein seperti nescafe,kopi & jangan tak tahu yea.. minum teh pun salah satu punca suplemen anda tidak berkesan.. (Nasiblah saya ada migrain, so ina tak minum nie semua.. kalo nak minum petang,ina bancuh performance drink)KENAPA?  SILA KLIK LINK :http://azlinaqhaisara.blogspot.com/2014/06/vitamin-tidak-berkesan-pada-saya.html
Ina seorang ibu yang menyusu badan secara ekslusif, walaupun anak dah nak masuk 2tahun..still menyusu badan. Susu alhamdulillah,masih rezeki iman.. Susu sangat meriah .. sampaikan bengkak susu dibuatnya (em,macam selepas bersalin) dan untuk lebih menyokong penyusuan,ina tambah dengan Ostematrix (kalsium ni penting utk ibu yang menyusu,antara kebaikannya: kurangkan sembelit,hilangkan Kebas kaki / tangan, sakit pinggang ,sakit tulang belakang , sakit tumit kaki) pernah dulu... ina buat test, kunun nya aku boleh hidup tanpa ostematrix nie. Keesokan pagi, sakit yang teramat pada tulang peha.. terasa macam kena hiris - hiris tulang peha ni. Maksudnya disini, tubuh badan sedang beri signal bahawa badan ina kekurangan kalsium..yealah,, ina tak suka minum susu.. lagi2 baby menyusu (kalsium dah kena serap dek baby) kesan kekurangan jangka panjang pulak tulang reput (osteoporosis).. umur belum 50an dah jadi bongkok. Nak tau tak.. ina punyai masalah alahan. Alahan resdung. Silap makan je bengkak muka, makan seafood muka merenyam gatal, bau seafood (udang @ sotong @ ikan buruk / x fresh) pun gatal seluruh badan.. punyalah kuat signal alahan ina.Paling teruk, makan budu ..(habis naik bisul pada muka). Keesokan mesti selsema teruk. Yang tu ina pantang sampai sekarang (BUDU).Takut wooo.. elok elok muka ina licin, kang naik bisul kekdahnya. Sudahla raya nak dekat kan.. Ha,, bagi tangani masalah alahan,ina ambil set : alfalfa complex + Bcomplex + Vitamin C ..Alhamdulillah, ina dah beransur pulih dari alahan. Nikmatnya tidak terhingga.. non stop ina makan seafood, hihihi.tapi bukan 24jam (yg tu boleh mengundang ghout).Bebas daripada menggaru muka tau. Yang best, iman (anak) pun pulih alahan.. Suplemen yang ina makan..dia pun turut mendapat manfaat (melalui penyusuan). Itu sahaja pengalaman ina setakat ni dengan suplemen shaklee. Bagaimana untuk dapatkan Supplemen shaklee? Hubungi : 0179506861 @ sms / whatsapp (fast respon) Facebook : www.facebook.com/ina.norazlina Instagram : Www.instagram.com/storvitaminsid Kawasan cod :Kuantan Seluruh malaysia : pengeposan melalui poslaju / gdex / Citilink






No comments:

Post a Comment