Post Top Ad

Monday, 14 August 2017

August 14, 2017

Buat DUIT dengan UBER..DAFTAR sekarang




Bulan lepas..ina terbaca conversation suami ina dengan kawan dia.Kencang betul sembang wasap.Rupanya si A ajak suami join UBER.. katanya lagi jadi UBER ni masyukkk sangat. pendapatan mingguan boleh dapat RM 8++.++.. kalo korang serius dengan UBER,insyallah.Silap silap duit gaji tak USIK langsung



siapa kat sini mempunyai LESEN kereta? mempunyai KERETA?  nak Cari DUIT tepi? bole jadikan sebagai kerja Tetap mahupun PART TIMe..

macam mana nak JOIN? Daftar SINI

Tuesday, 30 August 2016

August 30, 2016

scan baby 8bulan


baby ke-3,mengandung 8 bulan,kisah mengandung
hasil mengamalkan set kesuburan..iaitu untuk ikhtiar baby. yang nie testimoni ina ke 2 berjaya hamil dgn supplem,ent


Cita semalam...
P klinik,
Nak cek ketuban
Nak cek uri
Nak cek berat baby

Dan..

Bila time Nk tengok jantina,baby tutup..

Baby tengah sujud!
Allahuakbar!
Mungkin tengaah solat isyak kot.. masa tu dah jam 9. Ehehehehe.
#macamabahdiakuatrahsia
#namautkbabynietiadalagi

MOga kali ini, bersalin sangat sangat mudah.. Aamiin. ( no 2, dah bersalin mudah...tapi kali ni, nak lagi merasa bersalin mudahhh )

dalam hati..., takde lagi keinginan nak mencari nama untuk anak perempuan.Kalau dulu, awal awal dah standby letak nama wardina. Kali ni sangat lain. Entahlahhh..., dan mengandung kali nie jugak..ina takde alahan langsung.Kadang-kadang terasa..ehhhh...,betul ke aku ni mengandung erkkk?

Now, dah memasuki 8 bulan kandungan.Baru la terasa perut nie.. tendangan.Kena siku..kena tunjal dengan baby kat dalam nie. Kadang tu berbonjol...,mungkin punggung baby la kot.Sebab Doktor kata baby duk bersujud dekat dalam tu.Alhamdulillah..., baby semua normal. Kepala sudah kebawah..., cuma belum memasuki laluan lagi..Iyelakan baru jke 8bulan.. dekat 9...baru baby masuk laluan dia.

okay... assalamualaikum.

Friday, 26 August 2016

August 26, 2016

CARA ATASI KETAKUTAN MENGHADAPi DUE DATE BERSALIN


ramai kawan2 fesbuk ina mengandung...

alhamdulillah...

dan ade juga sedang menanti hari untuk bersalin kan??

bersalin,tip atasi ketakutan nak bersalin


Jangan takut yeee... berserah pada allah segalanya.
yang dalam fikiran tu semua setan yang duk kacau.. perasaan.

OKAY?? taknak bagi takut?
boleh cuba membaca al quran.. insyallah. perasaan takut memang akan hilang serta merta.. ( ehehehe... ini berdasarkan pengalaman ina sendiri,, ada satu malam tu..., runsing nie..., x boleh tidur langsung. Asyik teringatkan aje bersalin kan yang lepas2... lepas mengaji.Alhamdulillah..., tak takut dah. Takde fikir bukan2)

DAN.....

BAGI mereka yang dah sampai hari (due date bersalin) sila2 makan ape2 yang boleh menambah tenaga.


Monday, 22 August 2016

August 22, 2016

Shaklee dan SARAF



Okay ... Nak cita.
Supplement utk masalah saraf juga Ade ya selain utk kesihatan Kulit,kesihatan anak2,selepas pembedahan , IBU mengandung,sukar dpt zuriat ,buasir dll.

Bole pm utk pertanyaan @ WHATSAPP 0179506861

cod sekitar kuantan shaklee
 
 

Saturday, 23 July 2016

July 23, 2016

Ulang Tahun Sara Ke 4 (23/7/2016)


Nie besday girl nyeeee.... gambar lama nie. Kekekeke





Lebihan dari kek sara... dapatlah 2 bekas kecik camni.
Kek manggo .Yang 1 kilo, habis dimakan oleh abahnya.. x sempat nak uload 


Tengahari kami makan kenduri di bukit sagu kuantan.. kawan (sara) masa ofis lama dulu di bengkel kereta..(kerja sana) ..

Tu saja... cita harini. Eehehehehe
..
Sekian

Thursday, 26 May 2016

May 26, 2016

sukar hamil setelah BEBERAPA bulan tinggalkan IMPLAN?




"Dulu saya pakai Implan.. beberapa tahun. Sekarang sy da cabut implan n kitaran Haid saya panjang.."

2bulan sekali period?

Ini lah yg ditakutkan oleh semua wanita..bahaya. Jika period tersumbat...pelbagai penyakit akan menyinggah beekaitan sakit puan.

Alhamdulillah... Selepas 2 minggu mencuba. Beliau berjaya period dengan lancar..
Tup2 allah bagi rezeki terus lekat.Dengan izin allah.... 

hubungi ina sekarang #0179506861
ina bole consult anda..

*alhamdulillah. ketika artikel ditulis, ina preggy 4 bulan ++ dah.. hasil konsisten set kesuburan. kalii ke 2 berjaya hamil dngan bantuan supplement..juga izin allah 

Wednesday, 25 May 2016

May 25, 2016

masak simple mak yong yang mengidam

Main menu...tengahari tadi
Mak yong nak mkn ikan merah (mgidam
😂)
Ayah yong nak sup ayam
Sara request ayam goreng

Ehh.. ayah yong?? Ekekekeke..
Biase mak yong (buyong) jee.


-selamat menjamu mata

ayam berempah merecik!!

asam pedas xtra masam ( sejak preggy.. na makan masammasam j)
nie pon duk mengidam ikan merah

Monday, 9 May 2016

May 09, 2016

Tips: Cepat HAMIL

Tips Hubungan Seksual
.
#30­-60 minit sebelum melakukan seks pastikan anda kencing dahulu dan bersihkan alat kelamin anda sebersihnya.
.
#Setelah anda selesai melakukan hubungan seks jangan banyak bergerak atau bangun. Sebaiknya, anda terus tidur
atau baring dalam masa 30­60 minit untuk memberi ruang kepada sperma untuk berenang ke dalam faraj dan mencari
telur ovari.
.
#Jangan sekali­kali membersihkan faraj anda setelah selesai melakukan hubungan intim bersama suami anda.
Bersihkan faraj anda selepas lebih kurang 30 minit selepas melakukan hubungan.
.
#Lakukan persetubuhan pada hari yang subur (biasanya hari ke 14). Jangan lupa lakukannya sekurang­kurangnya
dalam 3 - 6 kali dalam seminggu
.
#Sebelum ejakulasi, pastikan zakar suami betul­betul keras dan masukkan ia kedalam faraj dan pancutlah air mani
dengan laju.
.
#Gunakan teknik Tok Janggut semasa bersetubuh dimana ianya memerlukan kedua­dua kaki wanita kengkang keatas
dan suami harus masukkan zakar yang betul­betul tegang, keras, padu dan mantap terus kefaraj dari arah depan.
.
#Anda juga boleh mencuba teknik che siti wan kembang iaitu dengan menggunakan lapik bantal dibawah punggung
perempuan. Tujuan teknik ini ialah bagi memudahkan zakar masuk sedalam­dalamnya ke dalam faraj.
.
#Teknik puteri saadong juga merupakan teknik yang hampir sama dengan teknik che siti wan kembang. Teknik ini telah
memberikan peratusan yang tinggi untuk wanita hamil. Oleh sebab itu, anda boleh mencuba kedua– dua teknik ini.
.
#Apabila anda selesai memancutkan air mani ke dalam faraj, biarkan zakar di dalam faraj untuk beberapa minit.
Apabila zakar anda sudah kecut, barulah anda tarik keluar. 


Thursday, 31 March 2016

March 31, 2016

Soffea si Rambut cendawan



Salam tengahari semuanya... jam sudah menunjukkan 11.30pagi.Sambil melayan si soffea.. (meragam je dari tengah malam semalam ) .Masak lambat nie hari.. Soffea, TAk boleh berenggang langsung. Nak muka mama ada depan dia 24jam..letihhhhhh! 


Berbalik tajuk entri,lihatlah penampilan baru si soffea.  Hahahahah..mama tak sengaja potong rambut kamu begitu..dah macam rupa cendawan.Hemmm.. macam nie la,dapat mama yang tangan tak kreatif.Fail!! Adeiiii..  kakak Sara cakap,.. mama,, adik fa macam kartun.. (cite chibi maruko kot)

Itulah alkisah kami... Nak gelak Je setiap Kali pandang soffea.



Tuesday, 22 March 2016

March 22, 2016

Kehamilan: 8minggu sudah!!

Harini baru sempat p check up kat klinik.P scan tengok baby dah berapa minggu. Kali nie, pregnant biasa biasa aje.. kurang keterujaan. Heeeeehehe. Yang ke 3 katakan.. 

Lupa pula Nak tanya doktor untuk masalah aii yang bleeding nie. Harini aii langsung tak masak, risau kalo penat boleh darah turun lagi.. (bleeding). Walaupun bleeding bukan fresh blood macam mengandungkan soffea tahun lepas,aii tetap risaukan kandungan.Sebab aii dah Google kes by kes nie. Ada yang bleeding laluan jalan dah terbuka.Ohhhh~~ sangat seram hokeyyy.Kali nie just bleeding campur lendir aje..aii tak boleh stress langsung. Kena bed rest sebanyak yang mungkin.. ( nie kalo kes macam ni,pihak hospital dah tahan wad.. tapi aii tak bagitau pun doktor masa checkup.. heeeeeehehe. )

Disebabkan kes nie,buat sementara aii kurangkan aktiviti bisnes shaklee.Risau akan kandungan.. hemm..

Okay... nie gambar scan tadi.. janin dah cukup sifat kata doktor,ada tangan kaki jantung yang berdegup. So..comell kan?? Geram aje.. wat tak sabar Nak jumpa baby 




 

Sunday, 20 March 2016

March 20, 2016

10 Tanda Anda Bakal Mempunyai Zuriat

10 Tanda korang bakal menerima kehadiran baby | Berikut merupakan Hasil PERHATIAN aii sajaa... Ada kalanya Betul atau KEBETULAN sahaja. Saja suka suka Teori ini.Layankan Ajeee...hikhikhiks


tanda bakal menimang baby,ciri-ciri mengandung






10 Tanda Anda Bakal Mempunyai Zuriat atau kehadiran Baby.



 1. Korang Kerap sangat Terjumpa Baby

√ masa sebelum disahkan pregnant,tak kisah la anak no 1 ke no 2 ke atau No 3...,aii pergi mana mana majlis mesti akan terjumpa baby ( ehhh,ni bukan orang buang baby tau.. baby tu ada sekali dengan mami dia la..) mesti aii bagi sikit sumbangan duit. Ini penting tau! Jangan kedekut..dan korang Cuba Cuba la pangku baby tuu. cium bau baby


 2. Anak kuat merengek

√ Bagi korang yang punyai anak dah.. korang akan perasan satu keadaan yang anak korang kerap merengek. Nangis tak tentu masa. Uiiii~~ stress! Macam soffea la.Alamak! Siang malam 24jam nangis.. tak boleh berenggang (berpisah) langsung..walhal aii Nak p dapur masak aje.. Mungkin naluri dia dapat tau, ada baby dalam perut aii.Makanya,nanti dia dah tak dipedulikan lagi.


3. Nipple Breast

√ Korang Yang breastfeeding mesti perasan.. nipple korang akan terasa pedih Dan perit semasa tempoh penyusuan. Erkkk!


√ korang Yang baru tak pernah pregnant sebelum nie.. nipple korang jugak terasa sakit.Seolah Nak period pun adoo.tiiit~~~~


4. Miss Period

√ Period korang lewat, mungkin sehari ( customer aii buat upt terus naik 2line...hikhikhiks..jangan Cuba Cuba ikut okay)


√ Period Takde 1bulan... kikikiki.Nie kes aii. Tak p scan lagi, tatau bape bulan dah nie... eeeeerk! Perut dah mola muncit nie.. haaaaaha.( leceh dengan anak Kecik lau p klinik,Nak berangkut..Cik hubby Kerja..huuuuumm)


5. Selera Makan Bertambah


 √ Kemungkinan selera makan korang akan memuncak! Nak makan macam macam.Bila tengok makanan tuuu.Rasa tertelan jee air liur..bila takdapat makan,Nak menangis Je rasa.


6. Pening Kepala

Haaa..nie pun salah satu TANDA.Pening dia Lain macam..(terasa siling rumah Nak jatuh.. Mata pinar) kalo pening, siap dengan pakej dia lagi.. tekak pun menggelegak.Macam lava gunung berappi tuuu..


7. Mengidam

 √ korang Nak makan benda pelik pelik.Macam aii,dulu geli sangat sangat ikan patin. Sekarang?? Aii mengidam Nak makan PAEH IKAN PATIN TEMPOYAK...alahaiiii..bila la dapat makan nihhh.Gulp!


8. MUAL


√ korang terasa Nak muntah je. Bau busuk tak boleh.. macam aii,bila hubby
Ajak hangout..uiiii,terus hilang rasa loya segala...hahaaahahahaha..tatau pesen appe..


9. Tabiat PELIK

Korang akan mempunyai tabiat yang sangat sangat pelik.. CTH : kisah aii,masa Preggy anak sulong..aii suka bau ketiak hubby ..heeeeeeeeehheheh.Kalo takdapat bau,rasa Nak nangis jeee. Preggy kali ke 3,aii asyik duk sembur perfume Je 24jam..walaupun kat umah..


10. Naluri Keibuan

√ bila aii tengok pakaian baby Yang dalam almari pakaian soffea..terdetik di hati.alolololololo~~~ bau baby, sedap nyeee bau.Siap dapat lagi bau baby tuuu.. bau baby yang FRESH baru lahir kau!

Kesimpulannya....kesemua tanda diatas boleh dikesan sebelum korang disahkan HAMIL lagiii.

Terpulang pada diri masing2 Nak percaya atau TAk..aii tak paksa.







Friday, 18 March 2016

March 18, 2016

11 Bulan : Nur Wardina Soffea

Alhamdulillah~ soffea sudah menginjak ke 11 bulan.ini bermakna aii dah habis pantang makan 'pulut' pada bulan depan hewhew.Okay..entri Kali ini bukanlah Nak cite hal pantang.. hat tu next entri.

 Soffea 11 Bulan

Perkembangan
 soffea dah hampir Nak berjalan.Walker (kereta) dia dah takmau duduk. Bila diletakkan aje,terus meraung.huuuuh.. tension. Yang si kakak sarra p wrestling si adik.. soffea nak belajar belaajar berjalan di kacau nye adik. Adeiiii~~ soffea cepat sikit Dari sarra.. ( sarra dulu 1 tahun lebih baru berjalan ).. hemm.. lain anak,lain perkembangan nya kan? 

Soffea Meragam

Penat dengar si Soffea nie merengek sana sini. Stress mama! 24 jam menangis. Hemmmm... Sudah dipujuk,menangis lagi. Mola tu,ingatkan lapar..rupenyee bukanlah.


Kaki di Mulut

Satu perangai pelik si soffea.Ada Je masa lapang,mesti kaki dia masukkan ke mulut.Orang tua tua pesan.. ( Nak dapat adik ). Hem..mola tu abaikan aje.. sebab dl Sara pon menggigit kaki dia.. (7bulan Sara waktu tu) tp alhamdulillah.Tak preggy pon.Tapi Kali ini kena ambil serious laaa.. Memang betul berlaku.Kikikiki...soffea 11bulan,Nak ada adik dahhh. Gulppp!! Beratur la anak aii pasni.( menyesal tak berpantang bebetul..masa anak pertama,aii Gigih berpantang minum ais. . Makanan yang Sejuk Sejuk tak makan.Rupanyaaa...nielahh hikmahnya.Bila dalaman badan kita panas,susah Nak 'lekat'..  ini sejukkk Sejuk.Sudahnyaaa,selamat menambah anak no 3 laaaahh..) takpelah,lagipun dah Rezeki,takkan Nak menolak.Umur pon da 29tahun aii ni..kang tua tua payah..




Supplement Membantu

Ehem .. sebelum kehamilan berlaku,aii makan Omega Guard alfalfa Complex je. Dan Cik hubby aii makan Vivix .. kata aii kat hubby.

 Ina : Abang,makan vivix nie kan.. Abang makan bagi masalah kencing manis dan Kolesterol / darah tinggi tapi mana la tau,dengan izin Allah kita dapat baby lelaki pulak ke Kan?. Hikhikhik~ Sebab salah satu fungsi Vivix Ialah membaiki DNA. Haaaa...Akar umbi kencing manis bermakna takde jugak pada baby no 3 nie.

 Hubby: Errkkkk .. (Muka malas nak layan Isteri).

**Alhamdulillah.. aii gurau gurau je dengan hubby. Ternyata allah dengar.Mengandung jugak aii no 3.. hikikss~


Nak dapatkAn supplement shaklee?
Hubungi 0179506861

Tu jela Kott apa yang aii Nak luahkan.. 2 hari Nak siapkan entries ni okayyy...kepala aii pening jeee sejak preggy kalini..
sekian. assalamualaikum...