Saturday, 27 August 2016

Mencuba untruk HAMIL (TTC)


set subur shaklee

Masih dalam topik kesuburan (TTC)

Ade customers Tnya...

Knp saya mcm Nk positif hamil dahh..
Tup2... period pula.


Tanda2 semua dah Ade..

Last2... period pulak.
Adussss. Kecewa kn?

Okay... mgkin takde Rezeki lg dlm usaha Nak menambah zuriat @ hamil.

Tapi... ina Ade penyelesaiaanya..
PM yaaa. Ade supplement nye
ramai dahh berjaya HAMIL..termasuklah ina sendiri..,pengalaman ina 2x HAMIL BANTUAN SUpplement juga izin allah

-rakan SHAKLEE anda)
Ina 0179506861

Friday, 26 August 2016

fungsi bcomplex dan vitamin c semasa kehamilan



vitamin C & bcomplex gabungan dengan 8 jns vitamin b(WITH ASID FOLIK)
kemungkinan Hamil Katanya.. antara fungsi 2 vitamin bg ibu HAMIL :

b complex
- membina jaringan fungsi saraf, otot dan otak.
- menukarkan glukosa dan protein dalam makanan kepada tenaga sekaligus mengelakkan diabetes
- memberi tenaga, mengelakkan kelesuan
- mengurangkan perasaan stress dan tertekan dgn memberi ketenangan
- membantu mengelakkan komplikasi semasa hamil seperti kelahiran pramatang dan pre-eklampsia
fungsi bcomplex dan vitamin c semasa kehamilan


vitamin c - meningkatkan sistem imun & antibodi secara semulajadi
- membantu penyerapan zat besi yang merupakan mineral penting dalam pembinaan sel-sel darah merah dengan lebih baik - asas penghasilan kolagen
- membantu membina tulang, kulit, rawan dan tendon janin.
- menyumbang kepada pembaikan tisu, kulit yang sihat dan penyembuhan luka yang cepat.
- kekurangan Vitamin C semasa mengandung dikaitkan dengan perkembangan mental yang lambat

Utk order sila WhatsApp @ sms : 0179506861
cod sekitar KUANTAN
 
Dan POSTAGE SETIAP HARI *Kecuali sabtu ahadTIADA

CARA ATASI KETAKUTAN MENGHADAPi DUE DATE BERSALIN

ramai kawan2 fesbuk ina mengandung...

alhamdulillah...

dan ade juga sedang menanti hari untuk bersalin kan??



Jangan takut yeee... berserah pada allah segalanya.
yang dalam fikiran tu semua setan yang duk kacau.. perasaan.

OKAY?? taknak bagi takut?
boleh cuba membaca al quran.. insyallah. perasaan takut memang akan hilang serta merta.. ( ehehehe... ini berdasarkan pengalaman ina sendiri,, ada satu malam tu..., runsing nie..., x boleh tidur langsung. Asyik teringatkan aje bersalin kan yang lepas2... lepas mengaji.Alhamdulillah..., tak takut dah. Takde fikir bukan2)

DAN.....

BAGI mereka yang dah sampai hari (due date bersalin) sila2 makan ape2 yang boleh menambah tenaga.

Ina?? ina sebelum p HOSPITAL tahun lepas..., siap2 Minum segelas ESP.aLHAMDULILLAH... MEmang bertenanga sungguh!!

ESP boleh minum dari semasa kehamiulan sampai berpantang dan dalam tempoh menyusu..

Perlukan supplement??
whatsapp 0179506861 @ PM

Monday, 22 August 2016

Melambatkan menopos



risau kan?
muda muda doktor sahkan pra menopouse.

kalo ada masalah mcm ni.. jangan risau. boleh dibaiki masalah kesihatn.
 
whatsapp 0179506861
 
Ishhh..risau kan ..? umur muda tapi nak menopos//hemm

 

Shaklee dan SARAF



Okay ... Nak cita.
Supplement utk masalah saraf juga Ade ya selain utk kesihatan Kulit,kesihatan anak2,selepas pembedahan , IBU mengandung,sukar dpt zuriat ,buasir dll.

Bole pm utk pertanyaan @ WHATSAPP 0179506861

cod sekitar kuantan shaklee
 
 

Tuesday, 16 August 2016

SET SUBUR.. (PENGANTIN BARU)


Dinasihatkan ... Bagi pasangan yg baru berkahwin terus amalkan supplement subur .
Sebab?? Sebab pengantin baru kan tengah mood gembira ..
Stress takde .

Tapi bila dah lama kahwin,memang sangat stressss. ya ampunn!
Orang Kiri kanan duk Tanya!

Mak sedara
Ipar duai
Jiran2

Dan paling berkesan dihati,bila nampak...kawan tu baru je kahwin...
Tup2 dia dah HAMIL.
Mulut orang apalahh lagi. Asyik compare jeee kita dgn kawan tu kann.
Lagi laaa stress oii .

Ina dah pernah Rasa,stresses sangat. Hari2 balik kerja asyik nangis.
Jadi. .bila dah stress , hormon pun duk kacau. Faham2 jela masa tuu.
set subur pengantin Baru

Sekarang,ina pun dah melalui fasa2 takde anak...
Ikhtiar dgn supplement jee.insyallah.. Disamping tu,Kita pun kena juga buat solat2 sunat. Insyallah .. Bagi yg nak dapatkan set subur WhatsApp ina #0179506861

Monday, 25 July 2016

Hamil dengan Bantuan Supplemen Shaklee (kali ke 2)

Alhamdulillah...
Kali ni preggy lg.

Pun bantuan supplement..😆😉 juga diizinkan allah juga.

Mula tu... semasa kandungan ke 2, pun bantuan supplemen. ada yang cakap.. Ohhh, kebetulan je tuu.

Tapi sekarang... kandungan ke 3, hemm. Korang rasa?? Heeeehehe. Jangan marah tau.. Pun bantuan supplemen juga.. heeeeeehehehe.Oppps!




Now, 6bulan already..
Perut mmg x nampak. Sebab saya kecil ya.. haaa, jgn tanya pulak yaa😄 kang kena cepuk.

Whatsapp #0179506861  utk order ya.. Setsubur📲📲
cod sekitar kuantan