| norazlinamohdali| : Kain pasang / baju raya

Assalamualaikum & selamat sore semua.. opss!! Overdose tengok cinetron la ni.kuikuikui. Selamat petang.. Entri kali nie, tentang Kain pasang.

harap terima laa kain pasang kita yea.. 2pasang jee. malam kang nak p terjahh umah auntie cina..nama di mrs Lim (tukang jahit nie ada lah dekat 10tahun pengalaman). ina paling suka tau hantar kat dia, mana taknya dari tahun 2011 lagi ina tempah dengan dia.Pakai pun sedap,jahitan memang kemas..

1st time hantar baju nikah, yealah kan... kain nikah kan punyai sentimental value (ada labuci,kain chiffon),, Haruss lah kena cari tukang jahit yang boleh dipercayai.. (taknak jadi macam kakak ina,, baju nikah macam umur budak 12tahun punya... haisss, menangis keluar air mata darah sekalipun tak berguna.Yedak?? ) Ina start kenal dengan mrs lim pun sebab kawan yg rekomen..harga memang berbaloi.Sangat selesa,menepati kehendak.. dan paling best deal dengan dia, memang menepati masa. [[ermm,, ina nie cerewet sket sebab suka last minit hantar kain pasang.. pastu suka mintak siap awal, alhamdulillah...dia okay je terima permintaan ina]]. Suka sangat masa tukang jahit ni ambil ukuran badan,, nak tau sebab ape?? sebab dia suka bagitau,,body u dari bujang sampai anak seorang body maintain.. terutamanya tang punggung,  pinggang... part yang tu la buat ina ternanti nanti tau. Servis dia macam pergi kat designer baju ekslusif jee rasa.. Ibarat permaisuri dia layan tau. Eemm,, Ina sudah kol tadi auntie ni.. dia terima lagi tempahan. Gumbiranyerr hatiku... Mungkin sebab ina VVIP kutt (ececeh,,  hover perasan nyerrr)..

  Tahun 2014 kemungkinan nak buat baju kurong biasa (kaler merah) je kot & sepasang lagi baju (kaler purple) kurong moden.. Kain Merah tu kalo cukup kain [beli kat alamoda]..merah nyer mak ngah kann?? ada aku kesah? janji ina berani pakai kaler gitu..,, nak buat baju kurong si kecik iman.. harap cukuplah kain(umur 2tahun). Nak sepasang dengan iman... Tahun nie kita beraya sakan ye. Tahun lepas awk kecik..heeeehehe (paham2 jela yea apa difikiran ina niee...kaaaaacingg).

  Kain purple pula pemberian dari ibu mertuaku... huhuhu. Mak asyik tanya aje bila nak buat? dah hantar ke belum kainnya? Buat baju ape?? haisss~~ bernanah telinga dengar.. Siap rekomen lagi tempat jahit yg dia kenal nyerr. Dari sepupu habis ke saudara mara di rekomenkan ((mak tak tau,, menantu mak ni banyak songeh hokay...sangat cerewet.Ni pun hantar sebab hubby yg suruh.Kalo tidak,, beli siap...) Ntah lah,, keterujaan utk beraya tiada kali ini.. Mungkin rasa diriku sudah tua kutt.. Tu belum lagi dengan tempahan biskut raya,, ina penat sangatt.. permintaan tetap ada dari regular customer.Tapi rasa Malasss sangat tahun ni nak jual biskut raya.. nak fokus shaklee je.Hmmm... okay la.Cukupla saja entri kali nie.Kang tak pasal pasal Siap keluar resipi biskut raya bagai.. habislaa... dah maghrib ni. Apa?? nak resipi biskut raya? okay2 nanti ina tepek kat entri seterusnya... tunggu bulan puasa,,baru berbahang rasa nak beraya.. hihi. Assalamualaikum & salam maghrib.

# 2tahun punya kain,, tahun 2014 baru nak jadi bajuu..nasib Tak reput kainn nya..
#Baju kurong
#baju kurung moden

Jangan jeles yeeee,, sape kat sini nak kurus??? Meh whatsapp ina.

Yang kurus, tapi ada certain part yg berlemak (peha/pinggul/lengan) tu .. pun boleh buang. Mehlaa, ina sages utk korang yee

[Jom Sihat bersama Shaklee]
hubungi jee no 017-9506861 ..

fB : Www.facebook.com/ina norazlina
Instagram : Storvitaminsid

Comments