BONIA offer

Friday, 27 June 2014

Darah rendah ku..

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum wbt..  Bestnyer cuaca malam ni. Alhamdulillah hujan lebat, sejuk bumi Allah ni.Kalau tidak.. bayangkan 35 darjah suhunya.Ohoiiii.. Ya ampun, sangat panas.Berbahang rasanya.. siang tadi .

   Ina Keluar dari petang malam baru sampai rumah.Demi pelanggan ku tersayang..sudah menjadi kebiasaan Anakku (iman). Dari usia 55hari ina berpantang,sampai la usia iman dekat 2 tahun (Bulan 7 besdaynya) .. Kereta ibarat rumah yang Kedua. 1 hari mesti akan keluar juga .. kalau tiada pesanan barang dari pelanggan, Tetapku bawa anak.

Eeeeiii.. apasal lahh skema jee ayatnye?? okay2.. Tak best erk. Hihihi. Ina nak cerita benda lain sebenarnya.. Insiden sehari sebelum berpuasa.Hari jumaat baru-baru ini, sungguh rushing jadual (mana taknye,,Hari Jumaat.. jalan Jem aka Sesak jalan)  cuti sekolah maybe ++ orang pulang ke kampung halaman (semuanya nak balik ) Sebelum hantar barang,Ina pergi ambil adik bongsu dulu dekat Vokasional.. Dia nak balik (weekend katakan) dan selepas ambil dia,ina pergilah hantar barang pelanggan di pelindung.. Pelanggan ni order set Berpuasa (ESP + Mealshake + Performance Drink) excited Baq hangg pelanggan ni.. Selesai hantar di beserah, cadangnya nak pergi rumah pelanggan di Indera Mahkota 2( tup-tup maghrib pula) .. terpaksa batalkn hajat dulu. Dengan jalan nya jem.. Perut mula la berkeroncong,,, Yang ni ina masih boleh tahan lagi.Tetapi,, Kepala ina sangat pening dan Terasa mual.. muka dah pucat masa tuh. Cakap pada suami,suami senyum... (haiss, abang ni ke lain pulak .. bukannya simptom preggy ni , adodoi) .

  Apabila sampai di rumah (ina terus meluru ke dapur dan makan), memang ina menggigil kelaparan... perut sakit, kepala dah la pening terasa macam nak pecah jee.. Banyak jugaklah ina makan (nasi sepinggan + biskut 10keping ..,barulah kenyang.Tapi kepala masih pening lagi).

Bila ingat kembali,barulah ina tau punca terjadi macam ni.. masalah darah rendah (tahun lepas pernah berlaku macam ni). Kalau ina stress,jadi lapar memang jadi macam ni.. pening kepala,mual .Macam orang preggy erkk. Selepas makan,ina telan Vitalea + Bcomplex dan ESP & Ostematrix sebelum tidur.. Keesokan harinya Bancuh performance drink dan masalah hilang.Jom tengok Bagaimana Terjadinya darah rendah

Tekanan Darah Rendah

»»  Apabila badan melalui proses tekanan darah rendah (hipotensi), terutama kepada ibu2 yg mengandung, darah tidak dapat di pam ke organ dengan efektif. Darah tidak smpai dgn cukup ke otak, jadi oksigen & nutrien tidak diterima secukupnya oleh otak yg membawa kpd badan terasa spt melayang & nak pitam! badan pula menjadi lemah lesu, terasa mual, cpt haus & pglihatan menjadi kabur.

»»Tekanan Darah Normal = Tekanan darah 120/80 mmHg.

[Tekanan Darah Rendah = Tekanan darah < 90/60 mmHg.]

|| 90 = tekanan sistolik (semasa jantung mengepam) / 60 = tekanan diastolik (semasa jantung berehat) ||

Penyebab darah rendah:-

# kekurangan volum/kandungan darah dlm badan

  #  perubahan hormon dlm badan - trutama kpd wanita sedang mengandung

   #  dehidrasi - badan kehilangan air lebih byk dr air yg diminum

  #  masalah jantung - otot jantung yg lemah, kadar degupan jantung yg rendah atau trlalu cepat

# diet yg tidak seimbang - kurang zat trutama B12 & asid folic
#    pelebaran pembuluh darah.

|| Saranan Shaklee bagi penghidap Darah Rendah ||

    Vitalea
multivitamin & multimineral utk menyeimbangkan nutrient dlm badan.

    B Complex
menambah tenaga & kurangkan stress

    Ostematrix
kalsium penting utk pengawalan tekanan darah

    ESP
membekal protein & meningkatkan tenaga

    Performance Drink
membekal tenaga & mengelakkan dehidrasi

    Meal Shakes -
juga multivitamin & multimineral altenatif utk yg memilih kpd minuman

Bagaimana Ingin dapatkan Produk Shaklee??

Mudah saja..

Anda perlu hubungi no 017-9506861 @ sms / whatsapp

atau Cari saya di Facebook : Nor Azlina Ina

Inst@gram : Storvitaminsid

No comments:

Post a Comment