BONIA offer

Saturday, 27 February 2016

Dah START menggigit Ibu Jari Kaki


Assalamualaikum.. hachuu...!Berhabuk sikit blog aii.Tak berupdate..erkkk! mujur takde bunyi krik krik dekat sini.

Alhamdulillah,berjaya juga update blog kali ini ya. Tuudia,tajuk entri harini.Siapa yang start menggigit ibu jari kaki tu? Ermm...ala. Anak bongsu aii ler.Nur Wardina Soffea....Orang tua tua kata..nak tambah  adik lagii.. ayoyoyoyoyo~~ kikikikik.  Bagi pendapat aii 50-50 aje kebenaran ini.

ramai yang cakap,wardina nie macam cina.Orang cina pun duk puji..masa tu aii p tandas mall.Ada budak cina tu nak pangku my baby. Katanya mcm chineese.Hee..mungkin menurun belah aii.. family sebelah mak aii ada kacukan.



Mengikut pengalaman aii yang lalu.Dulu sara  ada juga menggigit ibu jari kaki nie..( sara masa tu 7bulan lagii.. masa tu dalam hati,dah mulai risau.Iyalah kan.Anak kecil lagi nak ada adik seorang lagi..kehkehkeh..Kononnya takut lah.Maklumlah perancang takde pakai...Oppps! syyhhh.. )


Macam macam aii dengar orang pakai perancang.Ade yang implan,Kaedah IUD dan pil perancang. Aii takut laa.Pelbagai kisah jadinya akibat pasang perancang nie.Baru nie aii dengar orang pasang IUD sampai termuntah muntah..eeeeerk!Ada yang pasang implan nie jadi kanser payudara..Ya alllah! sebegitu sekali kannn.. So, kat sini seeloknya lebih baik secara semulajadi.. aje.Awak tak sakit.. awak tak kena penyakit merbahaya.


Kesimpulannya, baby gigit ibu jari kaki bukan bermakna terus korang preggy anak sterusnya ya.Macam kes aii, 2 tahun lebih baru dapat wardina..Tapi mungkin salah satu faktor aii breastfeeding mom.. itu sebab mampu menjarakkan kehamilan

okay..sampai sini saja coretan dan bebelan aii.Sekian.. assalamualaikum..dan salam maghrib!

No comments:

Post a Comment