TINGKATKAN KESUBURAN LELAKI

assalamualaikum.. selamat petang. Terpanggil untuk menulis entri ini.. topik yang hangat.Kadang-kadang punca sukar mendapatkan anak asyik golongan wanita sahaja yang dipersalahkan. Apa kata kaum adam mencuba tips yang ina bagi ni. Selamat mencuba..

Bagi pasangan yang berumahtangga, kehadiran cahayamata adalah sesuatu yang sangat-sangat dinantikan. Apatah lagi jika sudah sekian lama berdua, pastinya rasa sunyi mula terasa. Namun kesukaran untuk hamil, tidak seharusnya diletakkan dibahu isteri sahaja kerana si suami juga memainkan peranan penting dalam proses ini.Berikut adalah beberapa tips yang boleh digunapakai untuk meningkatkan tahap kesuburan lelaki.

1. Meminimakan Pendedahan Kepada Perkara Yang Membantutkan Kesuburan

Elakkan memakai seluar dan seluar dalam yang ketat. Ia mengganggu penghasilan sperma dan juga kualiti sperma
Jauhkan daripada sinaran-x, radiasi atau racun serangga perosak. Pakai alat kelengkapan dan kurangkan menyedut udara dikawasan semburan racun serangga jika boleh
Kekalkan suhu normal disekitar alat sulit. Jangan duduk terlalu lama atau bersauna yang keterlaluan kerana haba yang tinggi boleh menggangu penghasilan sperma

 2. Makan Makanan Untuk Menambah Kesuburan

Banyakkan Anti-oksida. Diet yang mengandungi anti-oksida boleh meningkatkan kuantiti sperma. Pilih sayur -sayuran yang pelbagai warna.
Ambil vitamin setiap hari. Supplemen yang mengandungi vitamin seperti vitamin C dan E membantu menambaik tahap kesuburan lelaki. Beli supplemen yang dikhaskan untuk lelaki. Pilih vitamin yang mengandugi Zinc dan Selenium untuk kesihatan sperma lelaki
Kurangkan makanan yang mengganggu kesuburan. Alkohol, kopi dan daging merah dikaitkan dengan tahap kesuburan yang lemah sebaliknya pilih buah-buahan, makanan laut serta serat untuk diet yang sihat.

3. Kekalkan Gaya Hidup Sihat

Berhenti merokok. Tembakau mengurangkan penghasilan sperma (low sperm count)
Kurangkan pengambilan alkohol dan kafein yang keterlaluan. Bahan ini merendahkan paras hormon tostesteron (hormon kesuburan lelaki)
Kurangkan stress
Kawal berat badan
Elakkan penggunaan dadahCOQ HEALTH (CoQ10)


Kandungan :-

Co Enzim Q10 - nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada di setiap sel. 

Vitamin E - vitamin larut lemak, melindungi tubuh dari radikal bebas, serta juga mencegah penyakit seperti PMS, mengurangi keletihan dan memperlambat penuaan badan yang disebabkan oleh proses pengoksidaan. Bersifat antikanser, antioksida. Membantu menguatkan akar rambut.


Ekstrak Teh Hjau - antikoksida, membantu mencegah kerosakan akibat radikal bebas, mengandungi vit E dan C - untuk kulit, rambut. Mengawal kadar kolesterol dlm tubuh, membantu mencegah kanser, mengurangkan risiko strok, darah tinggi dan penyakit berkaitan hati. Menambah stamina,menghilangkan keletihan. Kandungan bioflavonoid dalam teh hijau juga dapat memperkuat sistem pencernaan. Memberi manfaat ukt kesihatan gusi.

1 kapsul CoQHealth= 28 cawan brokoli.

CoQ ni memang bagus.InsyaAllah..Sperma.yg lemah jadi bertenaga bergerak maju dan pantas kehadapan.( macam dalam gambar nie)Zinc Complex


Selain COQ HEALTH , Zinc juga merupakan vitamin penting untuk lelaki. Ia bertanggungjawab meningkatkan kuantiti sperma yang mana ia menyelesaikan masalah low sperm count yang biasanya dialami oleh lelaki yang merokok.
bagaimana ingin dapatkan set KESUBURAN LELAKI?

Hubungi ina segera 017956861 @ sms  whatsapp 

atau add ina di facebook : Nor Azlina Ina

penghantaran melalui poslaju @ gdex

cod sekitar Kuantan pada setiap hari

0 ulasan:

Post a Comment