MIGRAIN DAN PENYELESAIANNYA

 

 assalamualaikum dan selamat petang.. alang-alang tengah rajin dan mempunyai masa lapang nie, elok lah ina tulis entri banyak-banyak.Muahahaha.. giler kan? Bukan apa, nak kejar bulan februari.. hihihi.

sempena Offer ostematrix nie, ina nak kongsi la cara penyelesaian masalah migrain nie. Kesian tengok majoriti orang dikeliling menghidap migrain( tak kira muda,ada seawal 12 tahun , remaja, dan warga emas ).Emm.. Jom la baca artikel ni sampai habis yea.

 

 

 

 

Punca Migrain

Keturunan

Kekurangan zat

Ketika PMS atau datang haid

Kesan ubat-ubatan

Kesan kafein berlebihan

Kesan MSG dalam makanan

Pengalaman ina, melihat kawan-kawan yang mengalami migrain akan ambil ubat yang melalikan rasa migrain tadi. Ada yang migrain tahap teruk sampai dos yang diambil agak tinggi dan kerap. Pengambilan ubat-ubatan (senang kata ianya drugs) adalah sangat bahaya untuk kesihatan kita dalam jangkamasa panjang.

Buat customers saya, anda boleh beralih kepada pilihan yang lebih semulajadi daripada Shaklee. Suplemen Shaklee tidak bahaya dan tidak ada risiko negatif untuk jangkamasa panjang. Suplemen Shaklee adalah nutrien yang diextract daripada makanan.


Cadangan Suplemen Untuk Migrain

B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain.

Pilihan untuk anda? B Complex Shaklee yang lengkap dengan semua vitamin B memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Ostematrix

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing. Ini lah perbezaan kalsium shaklee dengan yang ada dipasaran 

sekarang.

Bagaimana nak Order SET MIGRAIN?

Sms / whatsapp ke no 017-9506861

cod sekitar Kuantan pada setiap hari

Comments