BONIA offer

Monday, 12 May 2014

Esp [Energizing Soy Protein] review

Assalamualaikum & selamat pagi.. Ina nak review sikit pasal ESP. Walaupun Promosi esp telah berlalu , sambutan tetap menggalakkn tau. Pagi nie saja 3 tong akan bertukar tuan..
Okaylah...ina cuba terangkan seringkas yang mungkin ya.
ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging.
Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.
Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?

=   rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
= kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  = punca ulser perut + ulser usus.
  =  luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  =  ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
   = antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

Kalau cukup protein pula?
Macamana tau badan kita cukup protein? Kemusykilan di situ. Jadi "always play safe" ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all.

KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE
    Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
    Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

    Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan macam saya sekarang  : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu.[even anak dekat 2tahun , susu masih meriah.. masih bengkak susu] Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

    Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

    Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.

    Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

    Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you! 
[Part nie saya paling suka, sebab kesan sunburn cepat hilang tau , kulit pun gebus ]

    Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

KEBURUKAN : ESP SHAKLEE
Customer minum ESP, hanyalah utk Gastrik sahaja .. tapi dapat kulit gebu , flawless & tumit kaki halus je. dulu tumit pecah2 & kasar.
Testimoni dari saya sendiri .. pori kulit mengecil , & ehmm,, cik abang memang sukakan kulit saya.. gebu katanya hihihihihihi .. nie semua penangan esp.
So sekarang ni kita dah tau kebaikan ESP Shaklee dan untuk siapa. Kita dalam golongan yang mana ya? Kalau termasuk dalam golongan ingin mencuba....boleh saja.Tak memudaratkan pun.


SuBAGAIMANA INGIN DAPATKAN  ESP??

ORDER DI sini : ORDER ESP

(pembelian melalui DEBIT CARD @ CREDIT CARD juga diterima))

menghantar email ke norazlina181@gmail.com

atau whatsapp / sms ke no 017-9506861

No comments:

Post a Comment