BONIA offer

Tuesday, 16 April 2013

ATTENTION...JANGAN TAKUT @ PANIK JIKA MENGALAMI HEALING CRISIS..

 Ramai pengguna mengalami healing crisis di awal pengambilan supplemen ini. Apa itu HEALING CRISIS? Mari kita baca catatan di bawah 

1-Kenapa bila saya makan ni makin banyak jerawat naik? nanah2 pun ada?

2-Kenapa kulit jadi gatal eh? Kenape badan 
rasa letih je eh?

3- Kenape rasa macam dahaga sangat sejak makan supplement pening2 pun ade.

Ok ade byk lg soalan2 korang tapi sy simplify yang tu je dulu ye..

Let me explain about this sindromes :

Vitamin c adalah diperbuat dari sumber semulajadi . Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan supplement atau minuman/makanan kesihatan ni ? Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan supplement vitamin C

1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement

2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya

3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

Penerangan:

Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.

Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.

Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan. Pengambilan makanan bernutrisi tinggi membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.

Then kenapa proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan macam tu?

Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement. untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari.

No comments:

Post a Comment