Assalamualaikum.. selamat petang.
Ini menu tengahari tadi.Paprik sotong..
Paprik nie lain sikit bahan - bahannya daripada paprik ayam.. Kali ini, ina masukkan bawang dalam tumis
jom.. cuba
PAPRIK SOTONG
3 Ekor sotong
3 ulas bawang putih
5 ulas bawang merah
6 Tangkai cili Kering
1 Labu bawang Holand
2 sudu Cili sos
2 sudu Sos Tiram
Kicap
Garam
1 batang Serai
3 helai Daun Limau purut
CARA-CARA :
1. Bawang merah dikisar .
2. Bawang putih di mayang halus.
3. Tumis sekali no 1 dan 2 sehingga kekuningan.
4. Masukkan serai (diketuk) , daun limau purut
5.Tumis sehingga naik bau.
6. Masukkan cili kering, tumis sehingga pecah minyak ( baru sedap )
7. Masukkan cili sos,sos tiram dan kicap..gaulkan
8.Masukkan sotong .Tambah sedikit garam untuk perasa.
9. Apabila kuah pekat, tutup api. Dan sedia dihidangkan.
Notakaki :Apa? Tidak boleh makan seafood? Kesian pula dengar.. tapi sampai
bila nak berpantang kan? Orang lain duk melantak seafood
(sotong,udang,kerang dan kupang) awak tak makan. Ish-ish.. Meh sini.Ina
ada satu penyelesaian bagi anda yang alahan seafood atau alahan resdung..Ina cadangkan makan SET RESDUNG (kami satu keluarga amalkan SET RESDUNG,alhamdulillah.Menjadi..tak perlu menggaru lagi lepas makan seafood).
Bagi mereka yang mempunyai masalah KOLESTEROL pula, boleh mencuba PHYTOCOL St.
Sebelum makan makanan yang kolesterol, ina cadangkan telan siap-siap
phytocol nie.Sebab apa, Phytocol nie dia bertindak serta merta menahan
Kolesterol dari meresap masuk ke dalam darah kita.
Menu Lain : PAPRIK AYAM
BBagaimana ingin dapatkan produk shaklee
sms / whatsapp 017-9506861
cod sekitar kuantan pada setiap hari
0 Comments