Assalamualaikum.. selamat petang.

Ini menu tengahari tadi.Paprik sotong..

Paprik nie lain sikit bahan - bahannya daripada paprik ayam.. Kali ini, ina masukkan bawang dalam tumis


jom.. cuba






 PAPRIK SOTONG


3 Ekor sotong
3 ulas bawang putih
5 ulas bawang merah
6 Tangkai cili Kering
1 Labu bawang Holand
2 sudu Cili sos
2 sudu Sos Tiram
Kicap
Garam
1 batang Serai
 3 helai Daun Limau purut

CARA-CARA :

1. Bawang merah dikisar .
2. Bawang putih di mayang halus.
3. Tumis sekali no 1 dan 2 sehingga kekuningan.
4. Masukkan serai (diketuk) , daun limau purut
5.Tumis sehingga naik bau.
6. Masukkan cili kering, tumis sehingga pecah minyak ( baru sedap )
7. Masukkan cili sos,sos tiram dan kicap..gaulkan
8.Masukkan sotong .Tambah sedikit garam untuk perasa.
9. Apabila kuah pekat, tutup api. Dan sedia dihidangkan.






Notakaki :Apa? Tidak boleh makan seafood? Kesian pula dengar.. tapi sampai bila nak berpantang kan? Orang lain duk melantak seafood (sotong,udang,kerang dan kupang) awak tak makan. Ish-ish.. Meh sini.Ina ada satu  penyelesaian bagi anda yang alahan seafood atau alahan resdung..Ina cadangkan makan SET RESDUNG (kami satu keluarga amalkan SET RESDUNG,alhamdulillah.Menjadi..tak perlu menggaru lagi lepas makan seafood).

Bagi mereka yang mempunyai masalah KOLESTEROL pula, boleh mencuba PHYTOCOL St. Sebelum makan makanan yang kolesterol, ina cadangkan telan siap-siap phytocol nie.Sebab apa, Phytocol nie dia bertindak serta merta menahan Kolesterol dari meresap masuk ke dalam darah kita.


Menu Lain : PAPRIK AYAM




BBagaimana ingin dapatkan produk shaklee

sms / whatsapp 017-9506861

cod sekitar kuantan pada setiap hari